-----Pentru inceput va invit sa vizualizati ceva dragut :)
-----Cu siguranta va amintiti cu placere :)... cea mai buna combinatie : un barbat de ciocolata!cred ca e cea mai mare slabiciune a noastra, un barbat + ciocolata, asa ca barbatilor nu uitati :) noua ne place ciocolata, sa ni se faca complimente, sa fim respectate, alintate, sarutate, sa aveti grija de noi, sa fim iubite, sa fiti tot timpul cu noi, sa fim tachinate, sa ne faceti sa ne simtim bine, sa fim protejate, sa fim ascultate, ajutate, sustinute...bine bine lista e lunga :) dar ciocolata tot ne place :) si vinul, si o seara romantica :))
----- ciocolata are un gust bun, indiferent daca avem sau nu preferinte pentru marca acesteia, si asta ne binedispune. Dar pe langa acest efect papilo-gustativ exista substante in ciocolata care au un efect de afrodisiac. Ciocolata de calitate (70% cacao) favorizeaza secretia endorfinelor ce maresc placerea, dand o stare de euforie si intarind tonusul. Euforia e favorizata de serotonina care diminueaza starile de anxietate.
-----o scurta istorie a ciocolatei cu pasiune:
Ciocolata a fost, inca din cele mai vechi timpuri, asociata cu pasiunea, iar reputatia ei de afrodisiac vine inca de la azteci sau de la cuceritorii spanioli. Aceste pareri au fost obtinute cu siguranta, stiind ca imparatul Montezuma obisnuia sa bea pahare mari de ciocolata inainte de a se retrage in harem. Totusi, dupa cum, marturiseste Berual Diaz del Castillo, " desi se stia ca ciocolata este un afrodisiac, cu toate acestea noi nu acordam prea mare atentie acestui aspect".
In "Adevarata istorie a ciocolatei", autorii Sophie si Michael Coe afima ca, nevoia de stimulente sexuale a imparatului aztec Montezuma, era de fapt o obsesie spaniola in sprijinul careia nu exista dovezi. Conchistadorii spanioli se pare ca sufereau de constipatie si cautau laxative mexicane, tot atat de mult cum mexicanii cautau afrodisiace. In orice caz, odata impamantenit zvonul ca ciocolata este afrodisiac, aceasta s-a raspandit in toata lumea. Atunci cand ciocolata a devenit comuna si in Europa, populatia a primit-o cu un entuziasm suspicios.
Cu toate ca cercetarile stintifice contemporane sugereaza faptul ca ciocolata nu contine substante afrodisiace prin natura, publicitatea moderna asociaza deseori ciocolata cu senzualitatea si sexualitatea. Cu exceptia calupurilor de ciocolata ori situatiilor in care produsul este folosit ca o gustare sanatoasa si energizanta, ciocoata este inca privita ca un rasfat, aparand in scena cu o bogata incarcatura sexuala.
Publicitatea demonstreaza de asemenea si o prejudecata in privinta consumului de ciocolata, adresandu-se mai ales femeilor. Cele mai multe clipuri publicitare arata o femeie frumoasa care savureaza o bucata de ciocolata, sau cum un barbat ii ofera cadou tot acest tip de produs.
Asocierea dintre femei, senzualitate si cicolata a fost amplificata si de filme. O imagine comuna a filmelor din anii 30 a fost superba "femeia fatala " de obicei blonda, intinsa pe cearsafuri de satin si mancand tacticos dintr-o cutie de bomboane de ciocolata.
-----m-a uimit un articol citit de curand, si anume, a aparut ciocolata cu efect afrodisiac pentru barbati?!
"Conform Australian Associated Press, un ciocolatier neo-zeenlandez declara va lansa cu ocazia Valantine’s Day un nou tip de ciocolata care va crea puternice senzatii afrodisiace oricarui barbat care o consuma. Fostul cercetator stiintific in industria alimentara si creator al firmei Mamor Chocolates, Hanna Frederick afirma ca a produs un nou tip de bomboane de ciocolata care au aroma de bere si contin extract din coarne de cerb, un afrodisiac masculin foarte pretuit in medicina traditionala chineza.
In prezent echipa din saptele acestui proiect alimentar lucreaza la impregnarea primei serii de bomboane cu un extract natural din Tongkat Ali. Acesta este un arbust care creste in junglele din Indonezia a carui scoarta este cunoscuta de milenii drept un puternic stimulent sexual. Cercetatorii au descoperit ca extractul din scoarta arbustului Tongkat Ali stimuleaza productia de testosteron la barbati. Datorita efectelor afrodisiace redutabile, arbustul este cunoscut in zona drept Viagra asiatica.
Sursa : Fox News"
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu