Bun venit :) un zambet va fi mereu cel mai bun prieten al tau...in orice moment!asa ca zambeste :) viata e frumoasa!daca vrei...
RSS

miercuri, 23 decembrie 2009

Zambete aduse de o minune!


...cele mai minunate zambete sunt cele aduse de Sarbatori!

Mereu a fost un prilej bun pentru a ne opri putin din agitatia si rutina de zi cu zi ...sa ne pierdem in zapada...sa visam...si sa realizam ce avem langa noi...se intampla deseori sa avem o lista imaginara, cu lucruri pe care dorim sa le facem pe o perioada de timp, poate pentru o viata. Si din cand in cand mai aruncam privirea in sufletul nostru pentru a vedea in ce stadiu se afla listuta. Ei bine Sarbatorile tot timpul ne ofera acest ragaz, oportunitatea de a ne autoanaliza.

Voi ce ati mai bifat pentru anul acesta?

Eu am avut parte de o minune, am asteptat 23 de ani sa ii simt prezenta iar cand am descoperit-o am inteles ca e ceea ce imi doream si ca a meritat. O minune mica care m-a fascinat cu totul. M-a invatat sa fiu mai buna in toate domeniile doar datorita puterii ei, mi-a aratat ceea ce nu cunoasteam decat din povesti, o lume noua deasupra norilor. Nu as fi crezut ca lumina ei imi va aduce ... liniste, siguranta, sprijin, caldura, iubire, incredere, ZAMBETE cu carul si o multime de vise implinite, cine ar fi zis, dar incet incet am realizat ca impreuna piesa cu piesa creem un adevarat puzzle de o splendoare nemaipomenita, iar piesele sunt particele din NOI, din personalitatea, caracterul si sufletul nostru si e frumos cum totul se potriveste, unele bucatele poate mai trebuie slefuite dar asta nu este o problema pentru ca avem rabdare, pana cand se vor potrivi perfect la locul lor. Iar acest puzzle este lumea noastra :)...restul magiei oferite de aceasta minune o voi pastra pentru mine, oricum cuvintele nu au puterea necesara de a descrie ceea ce imi ofera ea...



E interesant cum evoluam de-a lungul vietii, cum oamenii care trec prin viata noastra isi lasa amprenta si nici nu ne dam seama. Intotdeauna cand vine Craciunul imi este dor de persoanele care candva au fost extrem de importante pentru mine, care m-au ajutat sa devin ceea ce sunt, alaturi de care am trait si bune si rele, carora le sunt profund recunoscatoare. Oricum locul lor e acolo, special, in sufletul meu si mereu va ramane asa, indiferent cati ani vor trece. Mereu apar oameni noi care ne impresioneaza si care intra in viata noastra, dar e bine, au si ei loc pentru ca marimea sufletului nostru e nemarginita, exceptie facand cei care isi creeaza singuri bariere.

Sarbatori de vis!

luni, 21 decembrie 2009

Zambet alb, curat si sincer!



Sarbatori minunate alaturi de cei dragi voua :)
Sa aveti parte de multa caldura si dragoste...
...eu stiu ca voi avea tot ceea ce imi doresc si abia astept Craciunul :)

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie


O poveste
primita de la un prieten si uitata printre mailuri, luata si scuturata de praf, modelata putin si colorata cu diferite intelesuri arata cam asa :


“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el.... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.

Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

De ce tocmai acum mi-am amintit de acest email? pentru ca zilele acestea am vazut un film care avea ca si tema principala aceeasi idee. Mi-a placut enorm. De fapt sunt doua filme, unul korean "A moment to remember" si unul american " 50 First Dates ", actritele principale sufera de aceeasi boala ca batranica din povestioara, de Alzheimer.

Ce este Alzheimer?
Boala Alzheimer (dementa senila) este o afectiune in care celulele nervoase din creier mor, facand dificila transmiterea adecvata a semnalelor de la creier. O persoana care are boala Alzheimer are probleme cu memoria, judecata si gandirea, ceea ce face ca persoanei respective sa-i fie greu sa munceasca sau sa ia parte la viata de zi cu zi. Moartea celulelor nervoase are loc treptat, pe parcursul unei perioade de ani de zile.

duminică, 20 decembrie 2009

Terapie prin zambet

Prin zambet transmitem mesaje nonverbale de satisfactie, admiratie sau bucurie – deci zambetul este un semn al limbajului mimic. In timpul zambetului organele sunt mai bine irigate, mai bine oxigenate, organismul se repara, se invioreaza, intinereste.

Pornind de la faptul ca hipofiza este glanda care are cea mai mare legatura cu afectivitatea, explicabile prin conexiunile nervoase interne intre sistemul nervos central si glanda mai sus amintita, medicii au constatat ca intregul sistem hipofizo-hipotalamic este receptiv cand "la periferie se zambeste" sau se rade si prin subordonare neuroendocrina influenteaza in bine intregul organism.

Asa s-a ajuns la folosirea "zambetului" ca factor terapeutic. S-au introdus in clinici in loc de medicamente pentru anumite categorii de bolnavi, "sedinte" cu exercitii de "terapie prin zambet".

Bolnavii ajutati de personalul medico-sanitar se privesc in oglinda si exerseaza destinderea muschilor mimicii in zambet. Din punct de vedere estetic, dar si al comunicarii interumane prin mesajul nonverbal al limbajului mimic, zambetul aduce lumina si frumusete celui ce-l poarta.


Cautand eu informatii despre terapia prin zambet am dat peste urmatorul articol al doamnei Virginia-Smărăndiţa Brăescu, preşedinte executiv la Centrul de Training, Consultanţă şi Mediere. Mi-a placut foarte mult ca urmare vi l-am pus si voua la dispozitie:

" Un articol despre zâmbet... De ce? De ce nu? Să fie oare din nevoia de a înţelege mai bine ce se întâmplă în interiorul nostru atunci când suntem întâmpinaţi cu zâmbetul pe buze? De ce zâmbim? Pentru că zâmbetul este un semn al încrederii în sine, al pasiunii, al entuziasmului, al succesului, al complicităţii în relaţii? De ce ne simţim atraşi de persoanele care zâmbesc autentic şi simţim nevoia să ne ferim de cele al căror zâmbet ni se pare nesincer? Oare chiar este zâmbetul lor fals sau este doar o proiecţie de-a noastră, un rezultat al experienţelor noastre afective? Poate zâmbetul da naştere unui eveniment semnificativ, cu valoare de reper în viaţă?

Aş putea continua cu întrebările, însă simt nevoia să mă opresc pentru a nu divaga de la subiect. Când mergem pe stradă, întâlnim persoane cunoscute şi necunoscute. Cu cele cunoscute, rar se întâmplă să nu zâmim şi să nu schimbăm câteva vorbe. În aglomeraţia străzii ne reperăm de la distanţă, ne zâmbim şi ne facem semn cu mâna. Suntem grăbiţi, nu avem timp să stăm de vorbă, dar ne bucurăm să oferim şi să primim un zâmbet. Când vorbim la telefon, ne simţim bine când persoana de la capătul firului ne zâmbeşte. De unde ştim că ne zâmbeşte? Tonul vocii, felul în care ne ascultă? Greu de spus, dar noi avem aceste competenţe care ne permit să ghicim, să ne imaginăm ce se întâmplă la celălalt capăt de relaţie.

A zâmbi se învaţă. Putem considera zâmbetul „borna zero” a alfabetizării noastre emoţionale. Mulţi am avut şansa de a fi crescut în familii unde zâmbetul era la el acasă, de aceea a zâmbi a devenit pentru noi o obişnuinţă, un mod de a fi, un gest spontan, natural. Mai târziu în viaţă, în toate întâlnirile noastre, zâmbetul a devenit un barometru care ne ajută să facem diferenţa în relaţii, să ne afirmăm mai bine şi să dobândim încredere în noi şi în ceilalţi. Este inteligenţa inimii şi a relaţiilor sociale.

Putem învăţa să zâmbim la orice vârstă. De ce? Pentru că zâmbetul este o dovadă a faptului că suntem vii, este o oglindă a sufletului, un mediator care ajută la restabilirea relaţiei dintre lumea noastră interioară şi cea exterioară. De ce avem nevoie să zâmbim? Pentru că zâmbetul influenţează în bine întregul organism. Pentru că suntem oameni şi avem nevoie unii de ceilalţi, avem nevoie să comunicăm, să intrăm în relaţie pentru a găsi răspunsuri la trebuinţele şi dorinţele noastre.

A zâmbi nu ne costă nimic, dar poate aduce mângâiere pentru cei din jur şi ne poate ajuta să obţinem mai mult decât am sperat poate vreodată în viaţă.

Zâmbetul este un instrument de autocunoaştere şi intercunoaştere. Suntem diferiţi şi nu zâmbim toţi la fel.


Nu interpretăm la fel zâmbetele primite de la cei din jur şi nu utilizăm aceleaşi cuvinte pentru a descrie zâmbetele pe care le oferim sau le primim: „zâmbet curat”, „zâmbet sincer”, „zâmbet fluture”, „zâmbet amar”, „zâmbet de copil”, „zâmbet furat”, „zâmbet seducător”, „zâmbet plin de speranţă”, „zâmbet ironic”, „zâmbet fals”, „zâmbet schiţat”etc

Zâmbetul este un indiciu pentru trăirea pe care o experimentăm, pentru deprinderile noastre dominante, pentru curajul de a ieşi din singurătate, de a ne crea şansa de a intra în relaţie prin asumarea riscului de a fi respinşi.

Puterea de a zâmbi vine uneori si din înţelegerea procesului de schimbare ce se deruleză în interiorul nostru şi din conştiinţa modului în care funcţionează viaţa.
Ce spun specialiştii în comunicare şi nu numai despre zâmbet?

Prezentăm în continuare o selecţie de citate pentru a vă invita să reflectaţi pe marginea acestui subiect.

„Zâmbetele atrag zâmbete. Dacă reuşiţi să faceţi pe cineva să se deschidă cu un zâmbet, limbajul corpului şi sentimentele lui inconştiente îşi vor face în curând apariţia. Când zâmbim, starea noastră de spirit se îmbunătăţeşte imediat. O dată cu buna dispoziţie apar şi relaxarea şi plăcerea.” (Martin Lloyd-Elliot, Cartea gesturilor erotice, editura Trei, Bucureşti, 2006).


„Zâmbetul sigilat este favoritul oamenilor de afaceri foarte bogaţi şi al politicienilor de nivel înalt – îl veţi întâlni deseori în fotografiile de directori în broşurile corporaţiilor.” (Peter Collet, Cartea gesturilor, editura Trei, Bucureşti, 2005)

„Zâmbetul apăsat oferă un mod de a zâmbi fără a zâmbi propriu-zis. În această privinţă este un zâmbet mascat, unde intenţia nu este de a ascunde zâmbetul ci de a sublinia tocmai încercarea nereuşită de ascundere. Zâmbetul apăsat sugerează că persoana simte un puternic impuls de a zâmbi, dar că a izbutit să îl ţină sub control. Deseori acest aspect de control formează principalul mesaj al acestui zâmbet. (Peter Collet, Cartea gesturilor, editura Trei, Bucureşti, 2005)

„Zâmbetul, probabil cel mai simplu, mai scurt şi mai popular act de comunicare umană, surprinde prin ambiguitate, prezentând riscul de a fi interpretat greşit. Atunci când ne aflăm în faţa unei persoane cu care nu putem comunica prin limbaj, ne putem salva în primul rând prin zâmbet, iar dacă replica pe care o primim include la rândul ei un zâmbet, suntem fericiţi.” (Solomon Marcus, Paradigme universale II. Pornind de la un zâmbet, ed. Paralela 45, 2006)

„Zâmbetul poate deveni o rutină, dar această rutină este de multe ori necesară, avem nevoie de ea, fapt de care ne convingem de îndată ce zâmbetul devine absent.” (Solomon Marcus, Paradigme universale II. Pornind de la un zâmbet, ed. Paralela 45, 2006)

„Priviţi la oamenii de stat care, încărcaţi de mari şi grave răspunderi sociale, se întâlnesc pentru tratative! Zâmbetul lor rezumă speranţele noastre.” (Solomon Marcus, Paradigme universale II. Pornind de la un zâmbet, ed. Paralela 45, 2006)

La final, un sfat şi de la mine: Zâmbiţi, nu pentru a-i cuceri pe ceilalţi, ci pe voi înşivă! "

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Zambet din natura :)

In data de 21 martie 2009 am descoperit un nou zambet...

A fost prima mea escapada pe munte...

Am descoperit atunci o multime de lucruri, unele le vedeam de pe atunci altele le-am realizat mai tarziu, dar ceea ce a ramas intiparit pentru totdeauna in sufletul meu este acel zambet...eram la mai mult decat jumatatea drumului pana a ajunge in varf, ne-am oprit pentru a ma odihni si pentru a admira privelistea, un albastru nemarginit deasupra noastra, muntele in a lui splendoare, aerul atat de curat, a fost una dintre cele mai insorite zile ale primaverii...lumea parca se oprise in loc si astepta ca noi sa o vedem la adevarata sa valoare...e ceva de nedescris, uneori cuvintele nu pot exprima ceea ce ochii vad si mintea memoreaza...

Mi s-a spus ca unele privelisti, minuni ale naturii e mai bine sa le pastrezi pentru tine, pentru ca oamenii nu stiu sa le aprecieze si le strica naturaletea si inocenta lor, perfecta dreptate, sunt lucruri si locuri pe care doar cei care merita pot ajunge sa le vada, sa le atinga.

miercuri, 16 decembrie 2009

:)) si...cati copii va doriti? :P



luni, 14 decembrie 2009

this kind of love...







Am ales aceste filmulete pentru a descrie ceva ce nu poate fi descris in cuvinte...e acea iubire adevarata cu puterea de sacrificiu enorma pe care toti dorim sa o avem, iubim diferit si oferim diferit, primim zambete si oferim zambete care au mii si mii de culori, uneori nu avem acel curcubeu in privire pentru ca poate l-am pierdut pe traseu, poate s-au amestecat culorile si a iesit ceva cam inchis, poate pentru ca uitam sa privim simplitatea lucrurilor care aduc fericirea, poate ca uitam sa mai privim in sufletele noastre...sa suflam in papadii, unora poate li se pare banal si copilaresc, in schimb eu fara aceste lucruri simple nu vad rosul vietii, la ce bun sa traiesti o viata fara culoare?sa muncesc toata viata pentru lucruri materiale pe care oricum nu le pot lua cu mine nicaieri?nu...prefer sa muncesc pentru lucrurile care pot incapea intr-o cutiuta de chibrituri...nici nu va imaginati cate pot intra acolo :)...eu stiu ce vreau sa am in cutiuta mea de chibrituri, oare tu stii?...

Azi cand am urcat in masina am vazut ceva dragut :)...aveam desenat un zambet pe parbrizul masinii, cu ochisori de inimioare dulci, cu un zambet larg, mare, puternic :)...desi afara era frig inima mea sa incalzit pe loc :)...un lucru simplu care valoreaza mai mult decat iti poti imagina...si era un lucru pe care nu putea oricine sa il observe, a fost desenat dimineata cand inca era inghetat parbrizul iar odata cu aparitia razelor calde a soarelui desenul s-a estompat, ramanand doar o urma fina a desenului...despre aceste mici detalii va vorbesc...eu stiu ca acest zambet va intra in cutiuta mea de chibrituri...:) iti multumesc pentru zambetul de dimineata...si pentru cel de acum 2 ore...si pentru cel de acum 5 minute...si pentru cel ce va urma...si pentru zambetul mereu prezent in sufletul meu care s-a nascut din iubirea ta...

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Zambet de viata :)

Zambet de iubire :)

E zambetul cel mai drag mie :) cel oferit si primit din dragoste. Acele zambete care vin gramada gramada atunci cand va ciufuliti, va trageti ba de o mana, ba de un picior, ba de o ureche :)) cand aveti parte de adevarate batalii cu pernele iar invingatori iesiti amandoi, cand nu uitati sa dansati in ploaie sau sa iesiti sa va bulgariti la prima ninsoare...cand uiti cu totul de grijile acestei lumi si te lasi purtat si invaluit de atmosfera calda creata de iubire...cand sti sa te bucuri de lucrurile marunte care fac viata asta atat de frumoasa!
Mereu voi lupta pentru aceste zambete!pentru ca am asteptat prea mult pana le-am cunoscut cu adevarat!

Iubirea este ceva atat de deosebit incat n-o poti ascunde, unde exista, nici s-o simulezi, acolo unde nu exista.
Ea nu poate fi definita intr-o singura formula, pentru ca nimeni nu iubeste identic.

vineri, 11 decembrie 2009

Zambet de nostalgie

Ador melodiile acestea...l-am descoperit pe Igor Krutoi vara aceasta de la un prieten, m-a prins vraja pianului :)








Zambet de student :)

:)) Am promis ca voi scrie si despre acest zambet...
Zilele trecute am avut de facut doua prezentari in aceeasi zi :) nu a fost prea mare bataia de cap pentru ca am muncit din timp, doar ca la finalul zilei, dupa ce am prezentat si doua proiecte ale mele si am mai ascultat si vreo 7-8 ...multe prezentari ale colegilor mei...am ajuns sa ascultam si ultima prezentare...ultimul slide... :))...si m-am vazut pe mine si pe colegii mei cu un zambet cat noi de mare cand am vazut slideul final :))...care in general daca nu e gol sau alb arata ceva de genu:

:))
Bineinteles aici vorbesc despre zambetul adus persoanelor care la aceste prezentari:
- nu dorm
- nu stau pe internet (i'mobile :)) )
- mai scriu mesaje din cand in cand dar nu nonstop :P
- care nu pleaca in timpul prezentarilor din respect pentru colegi si pentru profesorul de la catedra
- si lista o mai puteti voi completa cu experiente personale :))

Ultimul slide din cadrul unei prezentari mereu iti va aduce un zambet :) fie ca esti spectator,fie ca esti prezentator :) ... ;)

joi, 10 decembrie 2009

Zambete...si inca ce zambete de la voi...barbatii!



:))
Asta asa, ca sa nu va simtiti neglijati :) am grija si de voi, sa va aduc un zambet de placere blonda :P...
:))
Da ce tare e reclama!!!
Ce fata au barbatii astia...:))
:))
Asta da bucurie!

marți, 8 decembrie 2009

Tu cate feluri de zambete ai?:)

Oare eu cate feluri de zambete am?nu am stat niciodata sa ma analizez...oare am meritat atata atentie vreodata incat cineva sa le observe pe toate?sau daca nu pe toate macar pe cateva dintre ele...persoana care ar sti cate zambete am ar merita totul din partea mea, ar insemna ca ma cunoaste mai bine ca mine, si vai :) cate zambete am eu :).
Ideea aceasta a venit tot de la un film pe care l-am vazut demult, acum cativa ani, "Win a date with Ted Hamilton" si asa se face ca baiatul din acest film cunoaste cate zambete are persoana iubita...
Haideti sa va dau exemplele de zambete pe care le are ea ( le vedeti in partea a 7-a ) si zambetele pe care le are el ( partea a 10-a ):
EA:
- unul cand ceva o face sa rada;
- unul cand rade din politete;
- unul cand isi face planuri;
- unul cand rade de ea;
- unul cand se simte inconfortabil;
- si unul cand vorbeste despre prietenii ei;
EL:
- unul cand crede ca cineva este un idiot;
- unul cand crede ca cineva este cu adevarat un idiot;
- unul cand e imbracat elegant;
- unul cand canta Berry White;
- si unul cand se uiti la ea;
Frumos,nu?
Poate odata voi sti si eu cate zambete am :)...pana atunci o sa incerc sa va ofer din toate, de aici e si ideea blogului meu, de a aduna tot felul de zambete, de a vi le oferi, de a scrie despre ele.

Stiu ca atunci cand iubesc...imi zambeste sufletul :)...e unul dintre zambetele mele :)..."zambet din suflet"...iar acum zambesc :)

luni, 7 decembrie 2009

Zambet de la o veverita :)

:)))))))))))))))))
...cine nu a fost lasat sa doarma o noapte intreaga de "veverita" de langa el, sa ridice mana sus :P




[Sforait...]
- Costica? Dormi? Dormi?
- Nu`i de resortu meu...
- Costica?
- Ce? E 5?
- Nu e 2
- 2....hmmm...
- Costica?
- A? Ce e?
- Nimic. Am vrut sa vad daca dormi.
- Dorm,dorm
- E dormi,dormi...Vroiam sa`ti spun ceva...da daca dormi..dormi.
- Ce e? Spune`mi acuma...
- Nimic.Zic,ma gandeam ca noi ne iubim fff mult
- Aha..
- Avem noroc ca ne avem unul pe altul
- Mdea...
- Am visat ca nu eram maritata cu tine..eram maritata cu altcineva...
- Cu cine?
- Cu un sarpe..
- Cand ai visat ca vad k de dormit nu dormi...
- E nu pot sa dorm ca am dormit dupa masa...
- Si`acu ce faci?
- Nimic..Stau si ma gandesc la noi 2
- N`ai putea sa te gandesti numa la tine si sa ma lasi pe mine sa dorm?
- Dormi,dormi..dormi linistit
sforait...
- Costica..
- A?
- Nici nu stii ce placere am cand te vad dormind asa linistit langa mine...
- Atunci de ce nu taci ca sa ai o placere?
- Tu ai putea sa dormi in paturi separate...?
- Numai in unu
- Nu glumi, intreb serios..Tu intr`un pat si eu intr`un pat..ai putea sa dormi?
- Daca m`ai lasa...
- Eo n`as putea...sa n`ai cu cine sa schimbi o vorba,cand dormi..
- Sigur..hai sa dormim..
- Mai bine sa citesc vro 2 pagini..te deranjeaza?
sforait..
- Costica?
- A?
- Cartea asta am citit`o?
- Aha, ai citit`o..
- Alta n`am..
- N`ai citit`o...
- Cine`i mai mare: conte sau viconte?
- Mda..
- Da asta de ce vroia s`o omoare pe milady?
- Daca nu`l lasa sa doarma...e ceasul 2 draga...
- Cum o sa fie 2? E 3..
- 3? haauu...
- E poti sa dormi,n`ai grija, te scol eu la 5
- Aha..
- Costicaa..ti`a iesit un fir alb..
- De`adineauri
- Da eu te iubesc tot ca`n prima zi...
- Aha
- Tu ma iubesti tot asa?
- Aha
- Daca cineva te`ar scula noaptea si te`ar pune sa te duci noaptea undeva pentru mine te`ai duce?
- Aha..
- Unde te`ai duce?
- Undeva sa dorm...
- E hai dormi...gata
- Merci..
- Costicaaa...Costica..e nu te speria..eu sunt...Cum oare dorm caii in picioare?
- Ete dorm saracii...
- Barza doarme`ntr`un picior...tu ai putea?
- Eu nu pot nici culcat...
- A...de ce nu iei ceva?
- Un ReTeVe...
- Am citit undeva ca liliecii dorm 15 minute, bufnitele dorm 30 de minute si soparlele 45 de minute..
- Toata lumea doarme numa eu nu pot sa dorm..
- Da omu cat doarme?
- Depinde de nevasta`sa..
- Eee...cand e mic omu doarme mai mult...
- Pana se insoara..
- Costica?
- A? Ce mai vrei ma ce mai vrei..e 3 noaptea...
- Cum o sa fie 3? E 4..
- Aoleu...4?
- E hai dormi..dormi mai repede ca acusi trebuie sa te scoli..
- Aha..
- E adevarat ca daca esti prea obosit nu poti sa dormi?
- Nu exista...
- E asa a scris unu in magazinu
- Mananca si el o paine...
- Stii ca Stelica a divortat?
- Taci!
- Stii ce face acum?
- Doarme!
- Nu,nu..e paznic de noapte la o fabrica de ceasuri desteptatoare..Costica..ce e aia pulpe de fructe?
- A?
- Pulpe de fructe..
- Mere, pere...
- Atat?
- Prune, mere..
- Cu samburi?
- Samburii dorm...
- E...din samburi de caise nu se face pulpe de fructe..
- Se face pa dracu...ce`i cu tine femeie?
- Daca nu pot sa dorm,Costica...
- Ee..hai da`te jos din pat si fa`mi un ceai..
- Uff...C om fara suflet...
- Eu?
- Da..ma scoli in puterea noptii sa`ti fac de mancare..
[Cucuriguuuuu]
- Iete al naibii cocos cum scoala oamenii...eu maine`l tai!
- Mda..da' eu ce fac?

Zambet din viata de cuplu :)

Zilele acestea am gasit din intamplare o opera de teatru " Te iubesc! Te iubesc? " din pacate aceasta poate fi vazuta doar in Bucuresti, cel putin deocamdata. Ceea ce mi-a atras atentia au fost cateva replici din piesa :) si anume:

Ea: Dragostea barbatilor e ca un foc de paie. Se aprinde repede, si se stinge si mai repede.
EL: Te iubesc ca un nebun.
EA: Nebunia trece.
EL: Dar dragostea ramane.
EA: Ce mai ramane din dragoste dupa ce a trecut nebunia ? Obisnuinta.
EL: Fericirea este..cand e bine...si nu ne certam...si dormim...
EA: Uita-te si tu in ce hal suntem. Nu iei in serios nimic. Ar trebui sa suferi.
EL: N-ai idee cat sufar...
EA: Cand te gandesti la trecut?
EL: Cand ma gandesc la somn...


EA. Daca aduci tot salariul acasa inseamna ca ma iubesti?
EL: Bine, am sa incerc sa nu-l mai aduc pe tot...


EA: Nu, nu-i nevoie... Fii linistit... Noapte buna! Vise frumoase!...
EL: Cine era ?
EA: O prietena.
EL: O prietena ?
EA: Da, o prietena.
EL: Atunci – iarta-ma ca te corectez – ai comis unele dezacorduri. Trebuie sa-i spui „nu fii ingrijorata” si „fii linistita”, nu „fii linistit”.
EA: Îmi cenzurezi convorbirile telefonice ?
EL: Numai din punct de vedere gramatical.


EA: Nici gelos nu mai esti ?!
EL: Cand eram gelos spuneai ca-s nebun.
EA: Ceea ce ne lipseste noua e tocmai nebunia ! Ne-am linistit prea devreme, ne-am lasat coplesiti de oboseala, de obisnuinta, de rutina...
EL: Iar incepi?


EL: Dar tie ce-ti place la mine ?
EA: Pai ce sa-mi placa ? Tu esti sotul meu.
EL: Va sa zica asta-ti place: ca-s sotul tau.

EA: În conditiile astea nu se mai poate discuta.
EL: Atunci se poate dormi.

EL: Tii mai mult la mobila decat la dragostea noastra?
EA: Mai intai si-ntai tin la dragostea noastra. Si abia in al doilea rand tin la mobila...
EL: Atunci, alege: ori eu, ori el. Vorbeam de pat.

:) si cum este descrisa piesa : "Suradem in fata naivitatii celor orbiti de iubire. Simtim o strangere de inima pentru cei dezamagiti in dragoste. Un cuplu care isi testeaza fidelitatea, care isi incearca increderea, care ne reaminteste cum eram intr-o relatie la inceput. Depinde doar de doi cat dureaza aceasta comedie umana invaluita in amor. “Te iubesc! Te iubesc?” nu e un spectacol, e o bucata de viata. Razi de mori tot spectacolul si te gandesti la el, apoi, toata viata!"

duminică, 6 decembrie 2009

Un zambet de copil cu multa putere :)

Pay it Forward!
Da mai departe!
Da, este vorba despre un film american, realizat in anul 2000, care in 123 de minute iti arata cata putere poate avea un copil!cata putere putem avea si noi!Chiar daca este un film si nu este o realitate, ceea ce imi place foarte mult este mesajul transmis. Este o lectie de moralitate. Este putere. Este convingere. Este putin din ceea ce imi doresc si eu, sa fac cat mai multi oameni sa zambeasca, iar zambetul meu sa mearga mai departe, sa fie transmis mai multor oameni, si tot asa. Cine a vazut filmul stie despre ce vorbesc, cine nu l-a vazut inca veti putea sa il urmariti la sfarsitul acestui articol.
O scurta descriere:
O tema la materia de studii sociale a unei scoli duce la schimbari sociale ce se intind dintr-un oras in altul. Trevor primeste o tema pentru acasa care consta in gasirea unei idei pentru imbunatatirea intregii omeniri. Astfel, el vine cu ideea de a face trei fapte bune altcuiva, ca acea persoana, la randul ei sa "dea mai departe", continuand in acest mod. Ceea ce pare a fi intial un esec, este de fapt un succes total ale carui efecte nu se vad imediat. Odata ce acestea sunt observabile la scara mai larga, un reporter se decide sa afle de unde a pornit totul. Totul începe în urmă cu 4 luni. Profesorul Simonet, le dă o temă elevilor din clasă, să scrie cum văd şi cum vor ei să schimbe lumea. Trevor are o idee....fiecare om să ajute 3 oameni care la rândul lor să ajute câte alţi 3 oameni...
Si uite asa incepe un lant de fapte bune :) daca am putea face acest lucru si in realitate...
Doar ca filmul are un final la care nu m-as fi asteptat, unul trist, dar cum nu imi place sa dezvalui ce se petrece intr-un film va las sa vedeti singuri.
Este unul dintre filmele care m-au impresionat si care cred ca merite vazute...
Acesta este un zambet incarcat cu multa putere si speranta...venit de la un copil...



























...filmele americane au tot timpul un final fericit, acesta de ce a trebuit sa fie diferit?si sa nu mai intre in acelasi tipar... aceasta a fost intrebarea mea la finalul filmului...

...poate va intrebati ca legatura are acest film cu zambetele,ei bine, exita multe modalitati de a zambi, iar acesta a trezit la mine un zambet de respect.

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Zambet pe gheata :)



:)
Orice iti doresti in viata se poate obtine daca iti doresti cu adevarat, iti dai silinta sa iasa bine, adica depui si putin efort in directia aceasta si bineinteles daca ai si putin ajutor de la Doamne Doamne nu are ce sa ti se para greu atunci cand incerci ceva nou.

Si ce frumos e cand incerci pentru prima data sa dansezi pe gheata :) ... sau mai putin frumos dar haios (si aici ma refer la cazaturile acelea frumoase pe care numai un incepator le face in orice sport) este cand incerci din rasputeri sa iti ti echilibrul pentru ca parca pamantul iti fuge de sub picioare :P...dar si cand ai companie si te tine de manuta pentru ati oferi siguranta de care ai nevoie parca totul pare floare la ureche :) si vezi proiectata in minte doar acea imagine in care patinati frumos impreuna fara prea multe cazaturi din partea ta :)

Am ajuns pana la urma sa si dansez pe gheata, asa mai stangaci, mai cu cazaturi, mai cu o rupere de pantaloni, mai cu viteza (foarte interesanta senzatia, mai ales ca cei doi profesori ai mei ma tineau de manute), mai cu dragoste, mai cu emotii, mai cu curaj, mai cu caciulita si manusi ( pana mi-am dat seama dupa o ora ca deja e prea cald pentru ele ), mai cu patine noi de la mosul :), mai cu multe zambete :) :) :)



Si dupa atatea "mai" si cred ca putina febra musculara pentru inceput, cu siguranta ma voi reintoace pe gheata :) nu de alta dar trebuie sa amortizam si patine, nu?:P ca doar nu degeaba sunt economista :) trebuie sa tinem o minima contabilitate :)) in orice :P.

Si tot din filmul Ice Princess :)...perseverenta, rabdare, daruire, munca multa si multe multe cazaturi, important e sa sti sa te ridici si sa mergi mai departe, e ca in viata, sunt atatea urcusuri si coborasuri, multa cazaturi, dar numai cine are puterea sa se ridice va ajunge departe, si va obtine ceea ce isi doreste.

joi, 3 decembrie 2009

Zambet pentru noi...femeile :)

-----Pentru inceput va invit sa vizualizati ceva dragut :)



-----Cu siguranta va amintiti cu placere :)... cea mai buna combinatie : un barbat de ciocolata!cred ca e cea mai mare slabiciune a noastra, un barbat + ciocolata, asa ca barbatilor nu uitati :) noua ne place ciocolata, sa ni se faca complimente, sa fim respectate, alintate, sarutate, sa aveti grija de noi, sa fim iubite, sa fiti tot timpul cu noi, sa fim tachinate, sa ne faceti sa ne simtim bine, sa fim protejate, sa fim ascultate, ajutate, sustinute...bine bine lista e lunga :) dar ciocolata tot ne place :) si vinul, si o seara romantica :))



----- ciocolata are un gust bun, indiferent daca avem sau nu preferinte pentru marca acesteia, si asta ne binedispune. Dar pe langa acest efect papilo-gustativ exista substante in ciocolata care au un efect de afrodisiac. Ciocolata de calitate (70% cacao) favorizeaza secretia endorfinelor ce maresc placerea, dand o stare de euforie si intarind tonusul. Euforia e favorizata de serotonina care diminueaza starile de anxietate.




-----o scurta istorie a ciocolatei cu pasiune:
Ciocolata a fost, inca din cele mai vechi timpuri, asociata cu pasiunea, iar reputatia ei de afrodisiac vine inca de la azteci sau de la cuceritorii spanioli. Aceste pareri au fost obtinute cu siguranta, stiind ca imparatul Montezuma obisnuia sa bea pahare mari de ciocolata inainte de a se retrage in harem. Totusi, dupa cum, marturiseste Berual Diaz del Castillo, " desi se stia ca ciocolata este un afrodisiac, cu toate acestea noi nu acordam prea mare atentie acestui aspect".

In "Adevarata istorie a ciocolatei", autorii Sophie si Michael Coe afima ca, nevoia de stimulente sexuale a imparatului aztec Montezuma, era de fapt o obsesie spaniola in sprijinul careia nu exista dovezi. Conchistadorii spanioli se pare ca sufereau de constipatie si cautau laxative mexicane, tot atat de mult cum mexicanii cautau afrodisiace. In orice caz, odata impamantenit zvonul ca ciocolata este afrodisiac, aceasta s-a raspandit in toata lumea. Atunci cand ciocolata a devenit comuna si in Europa, populatia a primit-o cu un entuziasm suspicios.

Cu toate ca cercetarile stintifice contemporane sugereaza faptul ca ciocolata nu contine substante afrodisiace prin natura, publicitatea moderna asociaza deseori ciocolata cu senzualitatea si sexualitatea. Cu exceptia calupurilor de ciocolata ori situatiilor in care produsul este folosit ca o gustare sanatoasa si energizanta, ciocoata este inca privita ca un rasfat, aparand in scena cu o bogata incarcatura sexuala.

Publicitatea demonstreaza de asemenea si o prejudecata in privinta consumului de ciocolata, adresandu-se mai ales femeilor. Cele mai multe clipuri publicitare arata o femeie frumoasa care savureaza o bucata de ciocolata, sau cum un barbat ii ofera cadou tot acest tip de produs.
Asocierea dintre femei, senzualitate si cicolata a fost amplificata si de filme. O imagine comuna a filmelor din anii 30 a fost superba "femeia fatala " de obicei blonda, intinsa pe cearsafuri de satin si mancand tacticos dintr-o cutie de bomboane de ciocolata.




-----m-a uimit un articol citit de curand, si anume, a aparut ciocolata cu efect afrodisiac pentru barbati?!

"Conform Australian Associated Press, un ciocolatier neo-zeenlandez declara va lansa cu ocazia Valantine’s Day un nou tip de ciocolata care va crea puternice senzatii afrodisiace oricarui barbat care o consuma. Fostul cercetator stiintific in industria alimentara si creator al firmei Mamor Chocolates, Hanna Frederick afirma ca a produs un nou tip de bomboane de ciocolata care au aroma de bere si contin extract din coarne de cerb, un afrodisiac masculin foarte pretuit in medicina traditionala chineza.

In prezent echipa din saptele acestui proiect alimentar lucreaza la impregnarea primei serii de bomboane cu un extract natural din Tongkat Ali. Acesta este un arbust care creste in junglele din Indonezia a carui scoarta este cunoscuta de milenii drept un puternic stimulent sexual. Cercetatorii au descoperit ca extractul din scoarta arbustului Tongkat Ali stimuleaza productia de testosteron la barbati. Datorita efectelor afrodisiace redutabile, arbustul este cunoscut in zona drept Viagra asiatica.

Sursa : Fox News"

Zambete relaxate :)






















miercuri, 2 decembrie 2009

Cuvinte alese despre un zambet :)


“Invata sa ai mereu un zambet ascuns in inima” - Arsenie Papacioc

...mereu un zambet de rezerva in buzunarul drept pentru prietenii tai :) pentru ca ei mereu au nevoie de o vorba buna si un zambet care sa ii incurajeze si sa le faca ziua mai frumoasa.


“Un zambet este adesea esentialul. Este platit cu un zambet. Esti rasplatit cu un zambet. Esti insufletit de un zambet. Si calitatea unui zambet te poate face sa mori.” - Antoine de Saint-Exupery

...iar dupa ce tu le faci ziua mai frumoasa iti primesti rasplata, ceea ce dai primesti intreit inapoi :) asa ca nu va fie frica sa oferiti :).


“Atata timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta” - William Shakespeare

...viata e grea si ne pune mereu la incercare, dar depinde cum trecem peste aceste incercari, parca cu zambetul pe buze e ceva mai usor, nu?parca ai mai multa inceredere ca va iesi bine, ca vei duce totul la final cu bine :)


“Un zambet este o lumina la fereastra sufletului ce iti arata ca inima este acasa”

...cu totii am vazut oamenii aceia ursuzi care nu ar schita un zambet nici cum, ei?nu spuneti voi despre aceeia ca unde le e inimioara?e acolo, doar ca sta prea bine ascunsa, au baricadat-o zilele grele si asteapta sa fie descoperita.


“Zambetul dureaza doar o clipa, dar amintirile lui o viata intreaga”

...amintirile :)...hai sa ne gandim putin...daca inchideti ochii ce vedeti?ce va amintiti?lucrurile frumoase,nu?tot ceea ce ne leaga de zambete, voie buna, fericire. De ce sa ne amintim lucrurile mai putin placute, acelea nu ne fac bine, in schimb zambetele chiar daca la momentele respective dureaza putin trezesc cele mai profunde amintiri :)


“Zambeste celui care te-a ranit ca sa nu creada ca te doare”

...e cel mai usor sa treci peste o dezamagire, zambind!


“Zambetul celui care sufera este mai dureros decat lacrimile celui care plange”

...in aceasta modalitate cel care te-a dezamagit nu va sti cat de mult a durut ce ti-a facut.


“Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau” - Gabriel Jose Garcia Marquez

...si pentru ca nu sti niciodata cine te priveste din departare


“Zambetul e ca stergatorul de parbrize: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum” - Jeanne Wasbro

...:) imi place foarte mult ce transmite citatul acesta :)... e placut sa dansezi in ploaie...dar cu zambetul pe buze :) e esential zambetul :)


“Un zambet este o modalitate necostisitoare de a-ti schimba infatisarea” - Charles George Gordon

...pentru femei este ideala varianta :))

:) prietenii nostri :)

Pentru ca mereu sunt langa noi, merita un loc aparte in inimioarele noastre :) eu am acasa 2 pisici mari si 4 micute deci va puteti da seama ca imi plac mult pisicutele, azi cand am vazut filmuletul zambetul si-a facut loc pe fata.

Mi-am spus ca trebuie sa impartasesc asta cu voi :)



marți, 1 decembrie 2009

Aniversarile...aduc multe zambete :)

La multi ani!!!
Putine sunt persoanele carora nu le place sa auda aceste cuvinte...in general la auzirea acestora un zambet se naste pe fata noastra, gandul ne zboara, imaginatia deja a ajuns atat de departe incat nici nu o mai putem zari :)...totul parca capata alte intelesuri...e ziua mea, e ziua noastra, e ziua care ne aduce un an nou...oricare ar fi motivul acestor cuvinte,ziua aceasta va fi minunata pentru ca ea repezinta ceva pentru tine.

:) la multi ani buni! asa parca arata mai bine viitorul,nu?
E interesant cum pentru unele femei o aniversare e ceva rau, asta datorita faptului ca au imbatranit cu un an, au impresia ca odata cu trecerea anilor ele devin mai ridate, batrane, urate insa uita ceea ce conteaza cu adevarat, uita sa vada partea plina a paharului si o vad doar pe cea goala...anii care au trecut si-au lasat amprenta asupra lor, au adus intelepciune, cunoastere, multa experienta, si in acelasi timp in anul ce a trecut s-au acumulat o multime de amintiri de nepretuit.
Sunt genul de om care incearca sa aprecieze tot ceea ce il inconjoara, de la cele mai mici detalii pana la cele care se vad si din turnul cel mai inalt in care am fost vreodata :) cred ca acesta a fost turnul capelei de la Vatican, insa imi doresc sa ajung la Paris :) Turnul Eiffel, insa cred ca de acolo de sus voi avea impresia ca vad totul dar de fapt asa sa fie?
Deci dupa cum spuneam, pentru mine aniversarile sunt deosebite, iti ofera prilejul de a avea langa tine persoanele dragi tie, primesti cele mai calde urari, in ziua respectiva toata lumea iti face pe plac, primesti multe multe cadouri, multi pupici, ce poate sa nu iti placa la o astfel de zi?! :)

Floricelele :)


Sampania :) mai ales daca este o aniversare in doi :)


Tortuletul :)


Si prietenii alaturi de tine :)...asta e ceea ce conteaza!

Zambet :) prea greu putem gasi o definitie...


Zambetul unui copil?:)...ce aduce zambet pe fata dulce a unui copilas,privirea calda a mamei sale, atingerea usuletului de plus care se afla in coltul patutului, culorile calde sau zdranganitul jucariei proaspat primite...
Zambetul unui copil ceva mai mare?:)...deja in acesta etapa avem impresia ca putem sa presupunem mai mult ce poate aduce zambet unui adult, dar cu siguranta ne vom insela, oamenii sunt atat de diferiti, toti fug dupa lucruri atat de diferite incat zambetul este provocat de lucruri atat de particulare, unii chiar uita sa mai zambeasca, sau daca li se intampla printr-o minune sa scape un zambet si acela este rece si dur...ce se intampla cu lumea aceasta in care traim?!...

zambet = stralucire, scanteire :)(dex online)...zambetul face sa se aprinda o mica scanteie in noi, ochii parca au o alta stralucire, oamenii parca nu mai sunt atat de rai...parca in adancul sufletului simti ca totul e mai bine cand primesti un zambet...
Dar un fulg de zapada?care se joaca purtat pe palme de vantul de afara...tu stant si admirand privelistea, cand totul pare sa amorteasa pentru cateva minute atunci cand apar primii fulgi de nea?zambetul acela...cu siguranta toti ne amintim...

Zambetul "bunicului"?...lui ce ii face sa i se lumineze ochii blanzi si calzi?...probabil nepotelul care vine sa il vada, sa ii sarute mana si sa stea la o poveste ce pare ca a avut loc cu mult mult timp in urma...
Zambetele sunt atat de diferite...si atat de complexe...sunt provocate de atat de multe lucruri incat abia daca reusesc sa retusez cateva din ideile si gandurile care imi zboara acum prin minte...
Nu uitati! ce frumos e sa iti incepi ziua cu un zambet...ca il primesti sau ca il oferi va fi la fel de minunat, un zambet va primi intotdeauna un feedback...asa ca nu inceta sa oferi zambete, doar nu te saraceste cu nimic...ba mai mult, te face chiar mai bogat decat erai inainte sa oferi un zambet...e unul dintre putinele lucruri pe care daca le oferi imbogatesti...:) eu va ofer mii si mii de zambete :) :) :)...